Over ons

Aangenaam

Vereniging Ettaouhid is een onafhankelijke sociaal culturele vereniging met een Islamitische grondslag in hartje Rotterdam. Ettaouhid is ruim 25 jaar geleden opgericht door de Rotterdams islamitische gemeenschap. Onze Vereniging zet zich vol enthousiasme in voor zowel alle leden van het islamitisch gezin, evenals voor buurtgenoten in de wijk. 

Ettaouhid hecht veel waarde aan een transparante en democratische organisatie. Diversiteit wordt omarmd en nieuwe ideeën zijn altijd welkom.

Ettaouhid heeft een actieve jongerentak (JCVE), de eerste Islamitische scouting van Nederland; Ibn Battuta, koor Al Wahda voor anasheed en geeft Arabische lessen aan ruim 2.000 kinderen. Hiernaast verzorgt Ettaouhid trainingen, workshops en cursussen gericht op ontwikkeling en zelfontplooiing, voor zowel jong als oud.

Dochterorganisaties

Geschiedenis

Vereniging Ettaouhid zet zich al 25 jaar in voor de Rotterdamse (Islamitische) gemeenschap. We zijn actief op wijkniveau, maar ook op stedelijk en landelijk niveau.  Zo is vanuit Ettaouhid de eerste islamitische scoutingclub ontstaan in, de bekende anasheedgroep Al Wahda is onderdeel van Ettaouhid en vele maatschappelijk en politieke debatten zijn binnen de muren van Ettaouhid, of met hulp van Ettaouhid gevoerd. 

 

Visie

Ettaouhid is een lokale vereniging met landelijke uitstraling, die cultuuroverstijgend werkt. Ettaouhid onderscheidt zich door het integrale aanbod voor het gezin en heeft een prominente functie in het bespreken van maatschappelijke thema’s.

Missie

Vereniging Ettaouhid is een onafhankelijke sociaal-culturele vereniging met islamitische grondslag. Ettaouhid is een professionele zelforganisatie die concepten en diensten ontwikkelt die een toegevoegde waarde hebben voor alle leden van het Nederlands-islamitische gezin en de samenleving als geheel. Ettaouhid stimuleert persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan een cultuur van openheid en dialoog.

Onze waarden

Vereniging Ettaouhid heeft een aantal waarden hoog in het vaandel. Wij staan door onafhankelijkheid en gematigdheid. Open, transparant werken en verbonden en betrokkenheid met onze doelgroep. Wij werken cultuuroverstijgend en hechten enorm veel waarden aan democratie binnen onze vereniging.